Vilken värme det blev....

....vi har haft över 28 grader i skuggan. Att hålla en hund sval som tvingas ligga inne mestadels av dagen på en mycket begränsad yta är svårt då en hund bara kan svettas genom flämtning och tassar, Bosses temp har legat på 39 i två dagar, men den har gått ned då han varit i uteburen. Inez hade 38,3 i morse, vi tempade henne oxå för att se vilken temp hon hade i värmen.
Vi rotade fram fläktar från vinden i förrgår som finns vid Bosses burar och svalkar honom. Några kalla handdukar har han ingen lust att ha på sig  ;) Vi fick snabbt till en utebur och la en "skiva" över ett stort hål som Arne grävt och som vi inte vill att Bosse ska snubbla i. Vi märker att Bosses dagar blir mer stimulerade då han kan alternera mellan burarna.
Bosse är pigg och glad, såret är fint men oron finns ändå för tempen. Ringde till djursjukhuset i morse och kollade vad de tyckte om tempen och om vi skulle åka in, lite tveksamma var de till den höga temperaturen men i och med Bosses pigga allmäntillstånd så tyckte de att vi skulle avvakta. Vi tempade Bosse igen medan vi hade djursjukhuset på tråden och då hade tempen sjunkit till 38,6. =)
 
Mille sov över hos oss i lördags, tre gosedjur ska alltid finnas med ♥
 
Hos mormor får man titta på en film innan man ska sova ;)
 
Vi brukar se till att Bosse slipper tratten minst 5 timmar per dag, då sitter vi vid hans sida och har full koll så han inte kommer åt att bita i stygnen. Han är inte det minsta intresserad eller har försökt att bita i styngnen så då besvärar de honom inte heller, operationssåret ser fint ut och är inte svullet =) Här gnager han lugnt på ben och Inez ligger som en trygg klippa bredvid  buren ♥
 
När solen stekte som mest i söndags var Mille inne, vi spelade memory och han målade så fint i en målarbok.
 
Bosse fick nytvättade silkeslakan som är svalare än fleccefiltar.
 
På eftermiddagen i söndags travade Mille och morfar ved....
 
....det här är min trave mormor =) ....
 
...i flera timmar kämpade Mille och morfar med veden, mormor grillade så att mamma som kom hem från jobbet, och vedkämparna fick mat i magen =)
 
 
Bur i "buren"....
 
....men så skönt att få vara ute tycker Bosse (bild från igår) ♥ Här har vi fullt upp maken och jag så "tratten" är på. Idag låg Bosse utan tratt i flera timmar då vi satt ute och bara myste i skuggan och hade uppsikt över honom.
 
På fredag plockar vi stygnen, då slipper Bosse äntligen tratten =)
 
För mig stämmer de fyra första punkterna, hundarna tillhör vår familj och respekteras därefter. 

Kommentarer
Postat av: Freja

Blöta handdukar brukar jag lägga på katterna när det blir för varmt, synd att han inte gillade det! Vi brukar oxå turas om att vara med en trattad katt så den kan få slippa tratten ibland, men den är bra att ha på nätter och när vi är upptagna av annat!

2014-07-07 @ 22:46:41
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
Postat av: Monica o Jacob

Gillar inte värmen och det gör inte mina gamla schäferdamer "10 o 11 år" heller.
Som tur är satte vi in en luftvärmepump för två år sedan och den gör att det bara är 19 grader på undervåningen när man kör den på AC, sååå härligt.
Han är duktig på att trava ved Mille, och Bosse är så söt i sin bur skönt för honom att slippa tratten snart;-)
Ha det bra/Kram

Postat av: Monica o Jacob

Nej det är inte roligt att bestämma över liv o död men det är baksidan av djurägandet;-)
Den ena kan ju som du säger inte ersätta den andra alla är dom ju så olika, lite tragiskt är det att det är den sista ur vår uppfödning men jag skulle inte vilja börja om.
Hoppas Bosse mår bra, puss på nosen till honom.
Ha en bra dag/Kram

Postat av: amanda

bra regler för gäster !!
och - vedtravar, så raka och fina !
hoppas att Bosse och Inez mår bra oavsett sommarvärmen, skönt att du hittade fläktar !

svalkande kram till dig !!

2014-07-09 @ 11:29:47
URL: http://amaandar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0