En liten dikt från mig om våren ;)

 

 

Ungdomarna ska skriva en vårdikt i svenskan och när jag gick med hundarna ikväll sprudlade tankar upp, det resuterade i en dikt som jag vill dela med er =)

  

 Våren 

 

Våren är vackrast för mig idag, den tidiga morgonen och tidiga kvällen.

Då solen som en spegel leker tittut mellan granar och tallar.

 

Den mjuka ljusgröna mossan ser ut som en inbjudande bädd, mjukare och mer väldoftande bolster kan inte finnas.

 

Vitsipporna finns i mängder som stora armeér på väg att inta försommaren och bana väg för andra blomster. De är de största och starkaste soldaterna som klarar striderna mot både frost och snö.

 

Barndomens vårar var att spela kula med syskonen då en liten gnutta barmark syntes och man lyckades gräva ett hål i den icke tjälade jorden. Kulpåsarna syddes på slöjden. Glaskulorna var den attraktivaste vinsten och de förlorades snabbt till de äldre och mer erfarna syskonen.

 

Att få slänga in de tråkiga läderstövlarna, pjäxorna och andra tunga, trista och fula vinterskodon längst in i mörka garderoben var en stor lycka och att få plocka ut de nya ljusa nyinköpta, fräscht läderluktande vårskorna var som att födas på nytt, all lycka, allt ljust och glatt stod för dörren.

 

Våren var på riktigt kommen när jag hörde storspoven och tofsvipan ropa från sjöns våtmarker och jag fick lägga ut mjärden och kolla den när jag gick till och från skolan för att se om där var någon fångst. Så glatt jag sprang till mamma med ”lillgäddan” och sedan stolt satt där vid middagsbordet med mitt bidrag.

 

Åren har nu gått, men barndomens lyckliga vårar finns lagrade i mitt minne, väcker samma glädje, påminnelser och förväntan.

 

När sedan den lilla sädesärlan dyker upp och spatserar runt i hagen med vippig stjärt. Då vet jag att det snart ska finnas massor av hungriga små ungar i alla fåglars bon.

Generationers fortskridande från mor till dotter, far till son fortsätter som alltid. Ömt kramar jag om mina barnbarn och vi springer ut i vårens värme med samma glädje tillsammans.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
  
I söndags var vi på prinsessans årliga vårdansuppvisning ♥ hon är så duktig ♥ Fick ingen bra bild och filmen jag tog har jag ännu inte hunnit ladda upp.;)
 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Freja

Vilken fin dikt, den påminner mig om min barndoms vårar! Och vi kallade sädesärlan för Vippstjärt, jag trodde jättelänge att den fågelarten hette så... Vilken härlig bild på din katt, som en panter i skogen!

2014-05-05 @ 23:22:06
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
Postat av: Monica o Jacob

Fin dikt, solens sken på stammarna är så läckert;-)
Så grönt är det inte här vid kusten, skulle behöva mer regn och varmare nätter.
Ha det bra

Postat av: ansepanse

vacker dikt om våren och vackra bilder, visst är våren en härlig tid
ha en fin dag, här hos mig regnar det idag
kramar

2014-05-06 @ 11:46:20
URL: http://kinaguld.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0