Lördag och uppe med tuppen....

...för klockan 06:30 kom Mille då mamma skulle jobba. Blev frukost och en film om "långa farbrorn". Vid halv 10 skulle vi få en leverans hö till hästen. När en vän till mig som säljer hö svängde in på gården så fick han växelspaken i handen, vi fick hjälpas åt att rulla in traktor och vagn på gården så inte vagnen stod kvar ute på vägen. Efter fix och trix fick maken och mannen till en provisorisk växelspak så traktorn gick att köra igen. Ett spännande äventyr för Mille som sprang med verktyg mellan morfar och mannen. Sedan fick vi slutligen in vårt hö på logen.
 
Sedan bestod dagen av att Mille och jag fixade jordningssladden till el-agregatet och kollade att allt fungerade, vi lagade även staketet där det behövdes medan morfar körde röjssåg i hagen.
 
Några bilder från vår dag....
 
Bosse myser bredvid husse som skalar potatis, han fixade lunchen.
 
Inez har lagt sig att vila under köksbordet, när stolarna är inskjutna kommer hon in där men inte Bosse, han är för stor. Dit går hon om hon vill vara ifred ;)
 
Mille lekte en god stund med sina leksaker efter hö-äventyret.
 
Suddig bild på glad häst som gillade sitt nya färska foder =) Igår körde vi ut det som var kvar av fjolårshöet, även då var Mille med och hjälpte till ♥
 
Efter allt utejobb när mormor skulle laga middag ( min kyckling som mina barn och barnbarn älskar) så låg Mille och kikade på TV i kökssoffan. Byxorna hade blivit blöta så han fick mysa under en varm filt..
 
Även en bild idag på farmors hjärta/prinsessa ♥ 
Det vackraste jag vet ♥ Hon är lika fin på insidan mitt underbara barnbarn ♥ 13 år redan...vart tog tiden vägen?
 
 
Klockan 19 ikväll kom en gosig Sotis in, som jag sagt tidigare har hanhundarna (tidigare Arne och nu Bosse) inget val, Sotis tar det gos han vill ha vare sig de vill det eller inte ;) Inez försöker han inte ens gosa med då hon inte är särskilt förtjust i hans gosmetoder och går undan.
 
Härligt tycker Sotis och kurrar högt medan han buffar runt på Bosse ♥
 
När Bosse tyckte gosstunden var färdig och gick in i sovrummet blev han varse att Sotis inte tyckte att så var fallet, så Sotis följde efter och mer gos blev det =)
 
Lördag, tvättdag...och mellan utejobben laddade jag tvättmaskinen..men...glömde sätta på den.
 

Kommentarer
Postat av: Freja

Åhh, ett vardagsäventyr, jag förstår att Mille blev förtjust! Och så söt Sotis är, Bosse får bara finna sig i det! Jag följer en kvinna på Instagram (leahbly) som har fyra katter och en Schäfer. Jag tror hon bor i norra USA, eller kanske i Kanada... Nåväl, hennes hankatter gosar och busar med schäfern som är allt annat än nöjd med det, men han står ut... Så nu har honkatterna insett att hunden inte är så farlig och hunden lider...

Svar: Ha ha härligt med hundar och katter =) Bosse tufsar till Sotis då och då när han av klumpighet trampar på honom och ett ilsket katt-skrik hörs... De kompenserar sig med att gosa och sluta fred...inget illa menat...Rambo är mer försiktig och Bosse ser sitt övertag och vill gärna gå lite "hårdare och tuffare" fram mot honom....Rambo är för snäll, han har inte lärt sig varför han fick klor. Det har däremot Sotis och det är därför Inez inte är särskilt förtjust i honom, hon tycker inte alltid att Sotis är schysst.. Bosse och Arne var och Bosse är mer förlåtande av naturen ;)
Kort

2014-10-04 @ 22:19:14
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
Postat av: Monica o Jacob

Tur att man blir lite av en tusenkonstnär när det behövs, skönt att det gick att laga.
Han har blivit mörkare Bosse, vilka underbara bilder på vovve och katt så var det här hemma också.
Ja du åren går och själv blir man bara yngre i alla fall mentalt HAHA ja hon är riktigt fin.
Bra att ni har så mycket hjälp av Mille:-)
Det är Signe på bilden, Sture skulle det nog inte gå att spöka ut i något så tjejigt:-)
Ha en bra dag

Svar: Hon är jättefin din Signe, kikade på bilden flera ggr och var övertygad om att det var Sture ;)
Kort

Postat av: amanda


vilken härlig vänskap mellan Bosse och Sotis !
och vilken energi du har, för du har då inte
legat på latsidan på en lördag och
din lediga dag !

glömde du sätta på tvättmaskinen, hihi....?
det är så lätt hänt !

ha det gott kram och en fin start på veckan !

2014-10-06 @ 11:53:09
URL: http://amaandar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0