Trodde ett tag att jag hade....

...kristallsjuka, då ska man röra på sig så mycket som möjligt även om allt gungar. Jag har varit ute och gått med en käpp som stöd och försökt sköta vardagen som vanligt.
 
Direkt på tisdagen ringde jag till vår läkarstation och fick tid för provtagning av blodtrycket klockan 11. Sköterskan hade berättat för mig att det här med blodtrycksutredning krävde sin tid. Förstod det, då jag tidigare stressat mig till högt blodtryck 2 ggr och kunnat sänka det utan medicin 2 ggr. När sköterskan mätt mitt blodtryck 3 ggr så förstod hon mycket väl varför jag är så yr  mitt blodtryck vid första mätningen var 160/119, de andra två var inte något bättre =( Hon beordrade mig att vara still och vila hemma, sedan gick hon in till en läkare och sa att hon inte vågade släppa hem mig med mitt höga blodtryck.Läkaren  gick motvilligt med på att träffa mig förstod jag av det jag hörde han svara....
 
Fick lägga mig på en brits och vila, läkaren muttrade vresigt om att datorsystemet låg nere och han kunde inte se något från akutens anteckningar om mig.. Han tog mitt blodtryck igen, det övre var på 140 det undre minns jag inte. Han skrev ut medicin, vi ses om en månad. Punkt...slut...Kära maken hämtade mig och vi åkte till apoteket för att hämta ut medicinen.
 
När jag stod på apoteket och väntade på min tur dök en massa frågor upp i min "lulliga" hjärna..Läkaren frågade inte om mitt jobb, skulle jag jobba med ett så högt blodtryck? Varför skulle ingen kolla upp om medicinen hjälpte och kolla blodtrycket på en månad? Har en tidigare underbar kollega på apoteket som hjälpte mig med alla dessa frågor, vi mäter blodtrycket till en kostnad av 40 kr då du är medlem, behöver du mer vård hjälper vi dig med det =) Tack min vän ♥
 
Imorgon ska jag åka till apoteket och mäta blodtrycket och även köpa en blodtrycksmätare att ha hemma =) Tråkigt som tusan just nu, världen gungar och mitt vilande tillbringar jag med att titta på en massa BRA dokumentärer på SVT play och sova, solen ser jag skina genom fönstret. Är det sol i morgon tänker jag baske mig vila ute liggandes i min baden-baden ;) 
 
Min kära stressade doktor bör nog ta det lite lugnare.....
 
Hoppas på sol imorgon =)

Kommentarer
Postat av: Monica o Jacob

Vilket förtroende man får av sådana läkare, inte bra med ett sådant högt undertryck.
Om jag vore som dej skulle jag be att få en remiss till en riktig doktor på ett sjukhus en rätt diagnos är a och o, husläkarna är ibland inte mer än cykelreparatörer.
Krya på dej och STOR KRAM från oss

Postat av: amanda


Vilken "konstig" läkare !
Nästa gång du söker läkare så skriv alla dina frågor
på ett papper, så får du svar på dina egna funderingar.

Så gjorde jag, när jag var hos läkaren, och fick svar också på varenda min fråga,
men har var en bra läkare utan stressmoment, hihi...!

Våga fråga, läkarna är också bara människor.

Hoppas verkligen att du har en bättre dag idag !

Kram vännen !

2015-04-10 @ 12:28:29
URL: http://amaandar.blogg.se/
Postat av: Jim Frösslund

Tyckte just jag skrev det på ett annat ställe...men min hjälte är min syster som även om min mor och far var borta så tog hon initiativet till att hålla påsk firandet heligt mellan oss familjemedlemmar... Hon skala räkor och koka ägg mm. Min syster har all min heder... Jag älskar dig syster!

2015-04-10 @ 18:45:01
Postat av: Jane

Jag blir så ARG (GRRRRR) när jag hör hur illa dom behandlar människor som har blivit sjuka. Faktum är att man är tvungen att ha ordentligt med skinn på näsan för att ha chansen att bli lite äldre nu för tiden.
Det här med blodtryck är inte att leka med. Felbehandling kan leda till döden. Det vet ju både du och jag.
Din läkare borde ju begripa att det tar en bra stund för dig att komma till ett sjukhus om det skulle hända något. (Propp eller hjärnblödning). Helvete vad vården har blivit kass.
Tänk bara på dom som haft haft turen att åldras och bli lite till åren som våran mamma tex.
Felmedicinering Oengagemang och respektlöshet.

Stå på dig syrran och se till att bli sjukskriven en längre tid. För det tar ett tag att hitta rätt blodtrycksmedicin.
Här kommer en länk till en som har råkat ut för nästan samma sak som våran mamma.
http://www.aftonbladet.se/halsa/article11520220.ab

Kramar i massor min fina syster / Syrran

2015-04-12 @ 08:22:44
URL: http://janesunderbara.blogg.se
Postat av: amanda


Hej vännen, hur mår du idag ? Hoppas och jag önskar
att du är på bättringsvägen.
Eller är hemma och vilar dig.

Vissa dagar kan det kännas som om man inte orkar vara glad eller uppmuntrande.
Men hur tungt det än kan kännas, så är det alltid
varje ny morgon en ny start.

Kramar till dig goaste du !

2015-04-14 @ 14:32:40
URL: http://amaandar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0