Blåsigaste våren jag varit med om....

....och så regnigt och kallt =( Men den här våren har varit bra för mig, inga måsten som jag ska hinna med. De enda måsten jag haft är att jag och hundarna ska ha våra promenader =) De vita Syrenerna har slagit ut det är grönt och vackert ♥  
Jag har funderat länge på om vi skulle steriisera Inez, jag vill göra det för att Inez ska slippa vanliga och farliga "tiksjukdomar" och att hon förhoppningsvis ska få leva länge med oss, ringde och förhörde mig många gånger med djursjukhuset om fördelar, risker och kostnader. En sterilisering av tik kostar 5895:- och du står för allt själv då det är i förebyggande syfte för ev kommande sjukdomar.
Försäkringsbolaget berättade att de inte ersatte någonting om det blev komplikationer eller hunden dör....men... vi får billigare försäkring om vi gör operationen, då så många "tiksjukdomar" elliminerats.
Bestämde mig för att trots allt göra det....Men inne hos veterinären så kom 100 % tvivel över mig...jag opererar en frisk hund som aldrig behövt ett veterinärbesök, tänk om något går fel. När vi satt i väntrummet och väntade på hennes tur satt hon lugnt och tyst och tittade på de andra hundarna det enda som berörde henne var en katt som ömkligt jamade i en bur, då ville hon gå fram till den ♥
 När jag hämtade medicin åt Inez som jag fick utskriven direkt innan operationen på apoteket så rann tårarna....så jag tvivlade på mitt beslut. 
 
 Mitt hjärta ♥
 
Älskade,  goa Inez ♥
 
Operationen gick bra, när vi kom dit igen och skulle hämta Inez så hörde jag hundar som gnydde och pep, en sköterska sa till mig när hon såg min oro - det är inte din hund som låter, hon är helt tyst...lilla tappra tjejen ♥ vi hämtade en mycket  trött och omtöcknad tjej. Det första hon gjorde i bilen när vi lyft in henne var att slicka Bosse, så glad hon var att se honom. Klockan 3 på natten väcktes jag av att hon pep, trodde hon hade ont och som tur var hade jag gjort i ordning sprutan med smärtstillande och antiinflammatoriskt på kvällen, gav henne den och hon somnade gott om. Inatt pep hon även vid 3 men jag hade då gissat mig till att hon ville gå upp till övervåningen och lägga sig som hon är van vid, nej! sa jag... så la hon sig och sov igen.....rutiner var ruckade, hon hade inte ont. Hon och Bosse spanar ut genom hallfönstret på natten och har full koll på katter, räv och annat som rör sig på gården =)
 
Dagen efter operationen var Inez väldigt pigg åt mat, plockade upp en pinne åt mig, viftade svansen på morgonrundan, kissade och bajsade =) Hur glad blev jag då =D ? Min tjej var redan där ♥ =)
 
  Idag tog vi bort plåsterremsan och skulle tvätta såret, kära maken fick ta bort plåstret (jag fegade ur ), det gjorde ont och Inez pep till =`( när jag sedan började tvätta såret som är jättefint tyckte Inez bara att det var skönt och sträckte ut benet så jag kunde nå allt ♥ Jag tvättar hundarnas filtar i tid och minut så hon alltid ska ligga rent.
 
Vi tog en härlig middagslur i dag, regn och rusk fram till eftermiddagen. Har precis tagit av Inez "tratten" för att hon inte ska slicka på såret när vi inte har full koll över henne. Annars har hon inte någon tratt på dagen då jag har full koll över henne.
 
Sätter in en bild till från idag, Bosse som är så sällskapssjuk jämt "råkade" bara dimpa ned bredvid sin bästa vän 
 
Några bilder sedan sist:
 
Titt genom köksfönstret, årsveden kom =)
 
Katterna har flyttat ut som vanligt om våren, har bäddat åt dem på trappan, här vaknar de när jag kvällspinkar hundarna ♥ Regnar det, då sover de gärna hos matte ♥
 
Mille fyllde 6 år den 27 maj ♥
 
 Första tårtan som mamma skapat
 
Den andra med de här små marsipankatterna som hon har gjort själv ♥
 
Mille red i veckan, han har blivit riktigt duktig nu, så söt i sina ridbyxor och hjälm
 
Sötaste killarna ♥♥ i skogen...bilden ärligt knyckt från min dotters instagram ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Freja

Oj, så dyrt att kastrera hund! Jag minns inte vad det kostade att kastrera vår honkatt, men jag vet definitivt att det inte var de där summorna!

Svar: När jag skulle betala sa de att jag skulle betala 6395, blev orolig och trodde att någon komplikation tillstött och frågade varför? Det kostar det blev svaret. Upplyste då om att jag fått priset 5895 när jag ringt. Har du fått det priset så ska du betala det...Inget problem för den djurkliniken, all heder till dem ♥ de betalade tillbaka 500 till mig =) men från och med nu kostar det MINST 6395 och Strömsholm tog tidigare 7500, de har nog ökat priset de med.
Kort

2015-06-06 @ 23:51:16
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
Postat av: Monica o Jacob

Skönt att allt gick bra och att hon piggnade till så fort;-)
Fin liten cowboy.
Så söta katter är riktigt imponerad.
Ha det bra;-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0