En specialist läkare i psykiatri och överläkares berättelse om sitt utmattningssyndrom

......Den största sjukskrivnings orsaken just nu är ju utmattningssyndrom (som jag hade) och utmattningsdepression...Många drabbas som vill för mycket eller där helt enkelt "jobbet och arbetsgivare" kräver/krävde för mycket...Många av oss som jobbar med andra människor som har problem, svaga och utsatta, där vi vill sätta in all vår hjälp...Vi får en samveteskonflikt då det finns så mycket annat som ska göras och krävs, en massa pappersarbete, allt ska skrivas ned (troligtvis för att rädda ryggen på våra chefer och arbetsgivare så de slipper skadestånd, kritik), arbetslagsmöten och framförallt i skolan är lärandet viktigast, det blir en konflikt ständigt om vad som är viktigast...
Vilket barn kan ta till sig kunskap om barnet är rädd för att t.ex mamma eller pappa ska göra sig illa om de är fulla hemma? eller om mamma blir slagen just nu? någon förälder eller syskon är sjukt och ligger på sjukhus?
 
Skolan hänger någorlunda med i den nya tekniken med datorer/surfplattor och digitala läromedel....Men i det sociala finns det mycket till övers att önska, det finns så många fler kompentenser som bör finnas i skolan och kan möta elevers dåliga mående, det ska inte en klassföreståndaren ha ansvar för eller andra undervisande lärare, de har sin utomordentliga kompetens till de ämnen de undervisar i...
 
... Vill att ni gärna skriver och berättar hur er arbetssituation ser ut inom andra yrkesområden. Självklart är så många yrken krävande och stressande på sitt sätt som jag inte har en aning om då jag i stort sett bara jobbat inom skolans värld..
 
Nu skulle min blogg inte handla om vad jag tänker utan om Niklas, psykiatiker och överläkare som hamnade i samma överstressade fälla som så många fallit i..
 
läs här:
 
Här är hans Podcast, vill du inte läsa så är det bara att lyssna
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0