Delar ett inlägg idag....

2013 ansåg FK att min läkare inte skrev efter "socialstyrelsens normer" Blev nekad sjukpenning för det...överklagade och vann...När jag ansökte om livränta 2016 hade min läkare en hel del att säga om FK:s blanketter , tänker inte återge dem här...Undrar bara, vem har mest kompetens?

Drar inte alla som jobbar på FK över en kam, har en vän som jobbar inom FK och min senaste sjukskrivning 2015 möttes jag av inkännande och mycket kompetent handläggare, den första byttes ut men nästa handläggare var lika bra...Som inom alla yrken finns det folk som inte passar in, paragrafryttare och totalt avsaknad av empati.

 

 

INSÄNDARE Nu är jag evinnerligt trött på Försäkringskassan (FK). Alla dessa krav på kompletteringar gör att vi som allmänläkare måste skriva intygen minst två gånger. Och jag vill påstå att vi inte slarvar ens första gången. Vi vet hur svårt det är att få godkänd sjukpenning och är måna om att skriva och formulera oss på det sätt som vi av erfarenhet vet att FK tycker om.
 
Men när jag sedan får ett krav på komplettering för att jag inte har beskrivit objektiva fynd hos en patient med utmattningssyndrom tillräckligt utförligt blir jag bara matt. Patienten sitter hos mig och gråter, kan inte hålla röd tråd i samtalet, glömmer bort vad frågan som jag ställde handlade om. Det är för mig så uppenbart att personen framför mig knappt klarar av att ta sig ur sängen på morgonen, än mindre duscha eller laga middag åt sina barn. På jobbet som sjuksköterska har hon varit så sönderstressad att hennes kollegor börjat reagera på att hon inte är sig själv och gör misstag som att dela samma medicin två gånger till sina patienter. Detta beskriver jag, så objektivt man kan, men FK saknar ändå objektiva fynd och avslår. En av mina patienter har fått avslag upprepade gånger eftersom FK inte tycker att hon har en nedsatt arbetsförmåga ens med 25 procent, medan min bedömning är att hon i dagsläget inte klarar av att ta något vanligt jobb på arbetsmarknaden alls.
 
Efter det sista nekandet blev jag så arg att jag skrev till FK och begärde ett möte. Någon vecka senare fick jag svaret att FK bedömde att de hade all information som behövdes och att det därför inte skulle bli något möte. Om nu handläggarna på FK tycker att vi som doktorer, med minst sju års yrkesutbildning (tolv år om du är specialist), inte är kompetenta nog att göra en bedömning om en person har arbetsförmåga eller inte, undrar jag varför vi över huvudtaget ska delta i sjukskrivningsprocessen? FK verkar tycka att de själva sitter på den största medicinska kunskapen. Skriv era egna intyg då, för nu vill jag inte längre vara med.
Lånat från: Nu har jag fått nog
Där är jag idag...sover till 10-11 på förmiddagen då det är då på fm jag sover som bäst...Min kära make kör morgonpassen och jag kör kvällspassen med djuren...Idag ett över en timmes möte med banken, mötet blev jättebra men tog resten av dagens krafter...Kära maken fick ta eftermiddagssvängen med hundarna själv..fanns ingen ork kvar hos mig. Men jag ser ändå positivt på framtiden, för första gången lyssnar jag på mig själv och har tagit bort så många stresskrav, sover och gör det som är viktigast för mig och de levande varelser som finns runt mig ...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0