Hur många var ni er klass på lågstadiet?

....En fråga som dök upp på facebook i en grupp jag är med i. Tankarna började genast vandra tillbaka i tiden...
 
Vi var 4 elever i min klass, gick i en B2 skola på landet, ensam tjej i klassen från ettan till sexan. Gissa om jag har slagits med grabbarna? Blåtiror flera ggr eftersom jag alltid var målvakt i fotboll. Men mest slogs jag med min tvillingbror, vi utgjorde ju även halva klassen. Min bästis hette Lasse, en jättefin och snäll kille, vi umgicks inte på fritiden men i skolan 👍.
 

När jag kom upp i trean fick jag tre årskurser till i klassrummet och fick då även tjejkompisar. Jag minns att vi tjejer inte var lika renhåriga mot varandra som killarna var, någon skulle alltid hamna utanför, bli det tredje hjulet, det skiftade från vecka till vecka vem av oss som inte fick vara med.

 

Det var hårt, vi fixade inte att vara schyssta mot varandra, kampen om populariteten var viktigast...så drog vi oss fram i osäkerheten om kamratskapet hela mellanstadiet.

Mobbningen från min lågstadielärare mot mig och min tvillingbror pga att vi var fosterbarn gissar jag avgjorde mitt yrkesval. Så även den mobbning vi tjejer gjorde mot varandra.   Vuxna måste se och avbryta det som pågår. Under min lågstadietid fick vi puckla på varandra så mycket vi ville, rastvakter var inte uppfunnet då.

Minns vårt första anti mobbingteam på skolan som jag var med i, vi skulle göra enkäter som barn/ungdomarna skulle svara på angående kränkande beteenden inom klassen och inom skolan. Min fråga till dem var självklar... Finns det någon vuxen som kränkt/kränker dig?

Måste bara även få berätta, det fanns ju skidtävlingar för alla åldersgrupper på den tiden, ensam i min årsklass kunde jag såsa fram och ansträngde mig inte det yttersta i skidspåret men vann alltid första pris i tävling för flickor i min åldersklass 👑. 

 

 

 

De först två åren på lågstadiet minns jag med ständiga slagsmål, men hoppade någon på brorsan så slogs jag alltid ihop med brorsan och vice versa. Att vi själva slogs jämt och ständigt var en annan sak, men vi hade båda ett måtto...ingen rör mitt syskon 🤣

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0