Ibland dyker slumpen upp...

....letade efter en serie en god vän och som är ett stort stöd just nu, du vet vem du är, du hörde av dig idag, frågade hur jag mådde och gav mig massor av goda råd ...Letade efter hennes serie men då dök serien upp "torka inga tårar utan handskar" av min favoritförfattare JONAS GARDELL, hur många ggr har jag inte läst "en komikers uppväxt" för eleverna i mitt jobb för att få dem förstå hur långt mobbing kan gå. Serien "torka inga tårar utan handskar" handlar om vilsna själar i sin homosexuallitet, mobbade i skolan, var fanns deras plats i samhället? de letade efter en tillhörighet, någon att älska som älskade dem för den de var.  När AIDS kom så var det rätt åt dem ansåg präster och menade att det var straffet för deras synder. Jag minns det så väl alla rubriker våra kvällstidningar sålde lösnummer på 😡 Den ångest de levde med när deras närmsta vänner dog och om de själva var smittade kan jag bara gissa mig till. 
 
 Billden från serien och lånad härifrån
 
Gav lite distans till min egen eventuella diagnos, den kommer folk att acceptera..Tycka synd om mig och ge mig sympatier. I min värld borde alla dessa män, kvinnor som dog i AIDS fått samma sympatier   Jag är ingen person som anser att jag kan ge mig själv rätten att döma andra människor. De präster, journalister som gav uttryck för att AIDS är självförvållat pga homosexualitet hoppas jag inte har kvar sina jobb idag 😡 det är bara för drygt 30 år sedan detta fick ske!
 
Har ni inte sett serien på tre avsnitt kika här!  Och har ni inte läst boken eller sett filmen "en komikers uppväxt" så rekommenderar jag er varmt att läsa boken eller se filmen  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0