Magnetröntgen idag...

Lugn morgon med fasta.
Hade tid klockan 13  på röngen, hittade snabbt rätt till röntgen i sjukhusets enorma labyrinter. Fick gå direkt till väntrummet för magnetröntgen, så det small och brakade där.. Blev snabbt inkallad och fick fylla i ett frågeformulär, sedan av med kläderna men jag fick behålla trosor och strumpor på, påpekade att jag har en sportbehå utav bara tyg, så jag fick behålla den också och fick en stor grön rock att sätta på mig.
 
Hittade direkt rätt.
 
Väl inne vid röntgen hade de som vanligt svårt att hitta en blodåder, båda armvecken användes, den första gav upp och en annan kom och lyckades sätta in en kanyl (för kontrastvätska senare), även en spruta i låret för att lugna tarmrörelser. Fick order om att ligga blickstilla hela tiden under röntgen.
Jag lades tillrätta i maskinen, fick proppar att stoppa i öronen och hörlurar på det, fick välja radiokanal att lyssna på. En stor (rätt tung) platta som täckte mig från nedanför brösten till knäna lades på. Så åkte jag då in i maskinen, när jag såg hur långt in jag måste åka bestämde jag mig för att blunda hela tiden, en röst sa i hörlurarna -denna bild tar 8 minuter....Det började slamra och braka runt mig, hörde inte ett skvatt av radion i hörlurarna, tyst några sekunder sedan en röst igen - bilden tar 5 minuter och så fortsatte det med 2 min och 4 min bilder osv...De två sista bilderna togs med kontrasten) 45 minuter tog röntgen.
 
Bild på magnetröntgen, lånad här 
 
En fin dag var det i Västerås vid vattnet.
 
När det var klart skulle vi åka och äta på A-grill, samma ställe som vi firade mors 85 års dag i april, det stängde givetvis när vi kom 14:30 och öppnade igen 16:00. 
Trist tyckte vi och gick till lunchstället bredvid "Kajplats Tullhuset", det var öppet. Beställde mat där och inte blev vi besvikna.
 
Vi satt ute och åt i värmen.
 
Först en liten soppa (morot och rotselleri) med bröd.
 
Sedan en grillad bit i rödvinsås med pommes med världens godaste sås att doppa dem i, även fyllningen på tomaterna var super. Nöjda började vi färden hemåt.
 
Glada hundar mötte oss, jag klädde av mig och kröp ned i sängen där katten Rambo låg..lyssnade på en ljudbok och somnade gott!
 
I morgon dotterns födelsedag! Blir nog något gott att äta då också...
 
 

Kommentarer
Postat av: Jane

Åååh. Vad skönt att få det där överstökat.
Maten såg fantastiskt ut. Mmm
Krama i miljoner / Syrran

Svar: Det blev en supergod middag idag på Maxim i Örebro där vi firade dotterns födelsedag ❤ Triljoner kramar tillbaka/syrran ❤ ❤ ❤
Kort

2018-08-28 @ 15:50:28
URL: http://janesunderbara.blog.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0