Tack kära syster ❤️

Sov så himla gott inatt och på förmiddagen, vaknade 10:20. Tog kaffe ur termosen som kära maken fixat när han vaknade i morse, nu gick han med hundarna förmiddagssvängen. Drack kaffe och lyssnade på ljudbok i sängen.
 
Hörde en tyst knackning på dörren, till min stora glädje var det min storasyster Bia som stod där  En stor kram blev det och jag fick nybakade bullar av henne  - bullarna ska du ha när du får besök av vänner efter operationen sa Bia. Så omtänksamt  Men jag plockade allt ut några bullar så vi fick till fikat 😍. Mycket att prata om som vanligt 😉 
 
 
Resten av dagen har tillbringats i sängen med några telefonsamtal och ljudboken 1793 av Niklas Natt och Dag, en hemsk bok om mångas levnadsförhållanden på 1700-talets slut 😱
 
 
Bilden lånad här och även recensionen av Leif GW persson
 

Bellman noir i makaber historisk mordhistoria

 

 Gustav III är död. Mer än ett år har gått sedan skotten föll på maskeradbalen. Kronprinsen är omyndig och krigsåren har tömt statskassan. Riket styrs av egenintressen medan folket far illa. Ingen litar på någon. Överallt frodas missnöje och paranoia.

 

 Hösten 1793 hittas ett lik i Fatburen på Södermalm, den igenslammade sjö där allt kåkstadens avskräde hamnar. Den döde saknar armar och ben, men skadorna är inte nya.

 

 Cecil Winge har varit Stockholms poliskammare behjälplig med sitt skarpsinne förr. Nu vacklar hans hälsa, men han krävs på en gentjänst han inte kan neka. Tiden är knapp, och den vinter som ska bli den svåraste Stockholm skådat på ett decennium är i antågande.

 

 Ur fyra berättarperspektiv klär Niklas Natt och Dag av den sen-gustavianska tiden dess prakt och ståtlighet, och avtäcker en era av kött och blod, nöd och förtvivlan, men också förhoppningar och den vilja till förändring som sått fröna till vårt eget samhälle.

 

 1793 är Bellman noir, en beckmörk sentida ättling till Drottningens juvelsmyckeoch ett knytnävsslag mot den idylliserade bilden av svenskt 1700-tal.

 

 ”Jag rekommenderar den starkt. En märkvärdigt bra bok. Till att börja med väldigt bra tidsskildring och sedan väldigt välskriven.”

 

 

Leif GW Persson "

 
INGEN operationstid i dag heller....VÄNTAR, med telefonerna nära mig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0