Tar det ALDRIG slut 😣

...Just nu kommer stresspĂ„slagen som ett löpande band, efter utmattningssyndromet har jag svĂ„rt att klara stress, tröttheten kommer och orken Ă€r puts vĂ€ck. Det började igĂ„rkvĂ€ll nĂ€r jag skulle stĂ€nga dörren för natten, svart himmel och det blĂ„ste mycket..Åska var ju utlovat vid 19, men den kom inte sĂ„ jag tĂ€nkte den kommer vĂ€l nu. VĂ€grade sova i min sĂ€ng dĂ€r blixten gick in 50 cm frĂ„n sĂ€ngen för en vecka sedan, tog tĂ€cke och kuddar och la mig i soffan, varmt som attan och det var ett helsicke att vĂ€nda sig dĂ„ jag inte lagt ett lakan i skinnsoffan, vi klibbade fast i varandra. Vaknade till vid 5 nĂ€r kĂ€ra maken kom och la tĂ€cket över mig . Ingen Ă„ska i natt som tur var.
 
SÄ vÀntade vi in transporten pÄ vÄr nya spis och kyl/frys, de kom tidigare Àn utlovat   först in med spisen, tjejen mÀtte ledningarna, vÄr ledning var nÄgot pÄ 400 volt och spisen som skulle in var nÄgot pÄ 200,  tjejen sa - Jag kommer i nÀsta vecka med en spis som klarar 400.
Sedan skulle ju nÀsta efterlÀngtade vara in, kyl och frys, nÀr de kom in i hallen sa tjejen - Det Àr inte vÄr dag idag, tyvÀrr Àr denna vara transportskadad. Jag bryr mig inte sa jag om den bara fungerar som den ska, det gjorde den ju, vi skulle fÄ billigare pris pga skadorna. Vill lova att hÀr hade jag gÀrna gÄtt min vÀg, lagt mig, skitit i allt, hÀr hade det passerat grÀnsen för vad jag orkar med i dagslÀget. Men precis som nÀr jag jobbade sÄ stannade jag kvar och redde ut situationen med kÀra maken vid min sida.
 
Vi visste att vi gjort ett "nedköp" dÄ denna kyl och frys inte var i klass med vÄr andra, ska vi göra ett sista försök att fÄ igÄng den andra frÄgade kÀra maken? Hoppet Àr det sista som dör sÄ jag tyckte det var en god idÚ, vi hade fraktat den till vardagsrummet för att den nya skulle fÄ plats i köket. Vi har inte varit i vardagsrummet pÄ minst fem veckor och alla kontakter har varit urdragna som vanligt hos oss, satte i kontakten, ett ilsket frÀsande hördes frÄn vÄr 46 tums TV, provade fjÀrrkontrollen, den var död, sÄ kanske Àven vÄr dvd och vhsspelare som var kopplade till TV:n. Vad hÀnde sa kÀra maken dÀr han stod med kontakten i handen?
Hur kunde TV:n gÄ sönder dÄ den varit urdragen, gissar pÄ elfel, kontaktade en elfirma som fÄr kolla vÄra ledningar imorgon.
 
 Äntligen! SĂ„ vi vĂ€ntat 
 
SÄ blev det Äterigen telefonkö till Folksam, ville veta hur lÀnge vi kan dröja med att skicka in anmÀlningar pÄ skadade saker, fick rÄdet att vÀnta tills vi kollat det mesta och göra en samlad anmÀlan pÄ trasiga grejer. Törs inte prova nÄgon kontakt mer innan elektriker varit pÄ plats. Blev sedan kopplad till sjuk och skade försÀkringen jag har genom facket dÄ jag hade nÄgra frÄgor angÄende pÄgÄende sjukdom, fick dÀr besked att man fÄr en engÄngssumma vid de flesta fallen av cancer, den lÄg pÄ 50 000. Jag hoppas innerligt att jag inte fÄr den diagnosen eller summan.
 
NÀsta telefonsamtal gÀllde sjuktransporten, vilka Àr rÀttigheterna och kan jag utnyttja den dÄ jag inte lÀngre kör bil och kÀra maken kanske inte kan köra var gÄng. Den killen jag pratade med sa att han skulle bevilja den direkt till mig men att för var gÄng du ringer sÄ blir det den personen som svarar som gör bedömning om du har rÀtt till den (ungefÀr som försÀkringskassan dÄ tÀnkte jag )
 
Sedan var det dags att handla, vi har ju inget hemma dÄ allt gÄtt i soporna. Jag sa som det var - Jag orkar inte följa med och handla efter allt som hÀnt och all telefoni, kÀra maken förstod mig som vanligt  han Äkte sjÀlv. Jag vilade en stund med en ljudbok pÄ sÀngen, sedan fortsatte jag lyssna medan jag dammade av sovrummet, tappad ork har gjort att det sÄg grÀsligt ut, vÄra djur bidrar ju Àven med det mesta av damm och hÄr  .
 
 Bild frÄn i morse nÀr en busig och gossugen liten Gustav lÄg hos mig i kökssoffan   Jag tar allt hÄr och damm de bidrar med    KÀrleken de ger oss kompenserar allt   
 
Imorgon kommer elektrikern vid 8, vi kommer Àven att rÄdgöra oss om hur vi kan sÀkra gÄrden.

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0