Skogsbränderna under kontroll nu..

...Några fler tillkom sedan jag sist skrev, polisen vädjar idag att folk ska vara observanta i området på främmande bilar osv. Det borde de sagt från dag ett då fler och fler bränder blossade upp...Kvinnan som misstänks för Broddbobranden blev idag häktad, så då finns det en pyroman till . En hyggesbränning orsakade att en brand till dök upp idag, vi har ju eldningsförbud i Västmanland, hur kan man då få "hyggesbränna"? Inget man förklarade på radio de bara konstaterade att en hyggesbränning flammat upp igen.
 
Det varma vädret är tillbaka, 19:9 just nu 21:10.. Gräsmattorna torkar bort mer och mer så det blir mindre att klippa. Tomaterna och spetspaprikan blommar, jordgubbarna har fullt med bär..
 
En höna ligger på 16 ägg (vi får se om det blir någon kyckling där, äggen är för många) den andra hönan ligger på 6 ägg, där får vi nog kycklingar). Har nu bestämt mig för att byta tupp om vi får nya kycklingar, men det bär mig emot då jag tycker vår tupp är så fin och snäll 😥 
 
Ser fram mot morgondagen och min mors-dags present   
 
Kommer att sakna denna stora och vackra tupp 😥 
 
Bild från förra året då hans första avkomma kläckts, en stolt fader som visade sin styrka och gol dagen i ända   
 
 
 

Kommentarer
Postat av: emma

varför byter man tupp? :)

Svar: För att det inte ska bli inavel i flocken, han är ju far till de hönor som föds..Det bryr han sig inte om utan parar sig med de med ;) Har redan börjat förfrågan till bra ställen där han får samma frihet som hos oss 👍 verkar lovande men det är inte aktuellt förrän i höst.
Kort

2018-06-09 @ 14:36:57
URL: http://nouw.se/islycka

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0