Blir så förbannad..

 Inser att våra politiker bara bryr sig om de större städerna när det gäller en säker miljö, skydd och beredskap för att rädda folk i nöd och kris.

Politikerna säger att de har förbättrat insatserna vid brandskydd gällande skogsbränder sedan 2014... Men det är fortfarande vårt brandförsvar med alla brister i bemanning, kommunikation och material och alla privatinsatser som gjort att inte halva Sverige brann upp, dom är hjältarna ...Inte våra storstadspolitiker, som skiter i Sverige norr om Stockholm. Politikerna skor sig på kämpande brandmän och privata insatser som kämpade dag och natt utan sömn för att inte hembygden skulle brinna ned.

 

Nu ska politikerna ta nya lärdomar från branden 2018, jag tror inte på det, de skyller väl på regeringsskifte (eller att vi varit utan regering i många månader) Inga politiker tar ansvar och är trovärdiga längre, skyller på varandra om felen som vi på landet får betala för. Alla skyller på att sommaren var rekordvarm och torr, det fanns ingen planering för det, finns det planering för nästa sommar om den blir lika varm och torr också?  Vad det gäller evakuering av folk så tror jag inte en ENDA kommun i Sverige har en planering för det då man inte ens kan tänka sig in i stora bränder ännu fast det hänt.... Om det blir krig när/hur varnar de folket då?

 

Som hos oss i Västmanland hann det brinna i enorma områden innan brandflygplanen från Italien och Frankrike anlände, hur tacksamma har inte vi svenskar varit för den hjälpen Följt hur bränderna kvävs så fort med deras hjälp..
Vi kan inte i Sverige ha brandflygplan ståendes på marken då de kostar för mycket hävdar Morgan Johansson (S) Jag bara undrar varför Italienarna och Fransmännen kan ha det? Vad baserar de sina beslut på? Vill de möjligtvis ha sina naturresurser kvar och en levande landsbygd? När ska Sveriges politiker titta på vad som behövs för att trygga hela Sverige?

 

Om vi hade egna brandflyg så skulle inte bränderna hunnit sprida sig som de gjorde 2014 och 2018, men vad har en liten bonde/skogsbonde för värde i Västmanland, Jämtland, Norrland, Värmland, Dalarna och i Gävle i jämförelse för samhället mot kostymnissarna på Sturegatan eller regeringskvarteret i Stockholm.

Kika på dokumentären här 

Bilden lånad här
 
 
 
 

Har läst  tre böcker till men bara valt att dela denna Isfiskaren av Anna Ihren Insåg att jag redan läst en bok tidigare hon skrivit om forskningsfartyget där det händer mycket udda händelser och mord,

tjaa... kanske läsvärd men jag tänker vänta ett tag med att läsa nästa bok, för lika varandra för mitt tycke....

 

 

Bild och recension lånad från Bokus
 
 
När forskningsfartyget Idun anlöper Smögens hamn en tidig vintermorgon hittas forskningschefen Kaj Malmberg mördad i sin hytt. För universitets rektor Regina Löfdahl är skandalen ett faktum eftersom Kaj Malmberg samma kväll ska dela ut forskarelitens främsta pris inom marin forskning på Smögens havsbad. Dennis Wilhelmson och Sandra Haraldsson dras in i en mordutredning som sätter både deras samarbete men också viktiga relationer över rikets gränser på spel. Finns den som ligger bakom dådet på Smögen eller kvar ombord på Idun som trots protester ges tillstånd att fullborda sin expedition längs norska kusten upp till Svalbard. Kan en händelse under andra världskrigets isvintrar ha betydelse för fallet? Isfiskaren är den spännande fortsättningen i serien 'Morden på Smögen', och uppföljare till Strandsittaren.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0