För mycket av det goda...

....våra höns värper 9-13 ägg var dag, toppen  👍 men vi hinner inte ge bort äggen till vänner i den takt de värper. Varken vi eller vänner förbrukar den takten av ägg i vardagen, trots att flera av mina vänner gärna bakar. En vän förbarmade sig över 40 ägg idag och skulle ge till sina vänner.. Vi har två 12-pack i källaren som skatorna och räven får.. Troligtvis är det inget fel på dem men de har stått över en månad i källaren. 
 
Googlade fram detta på svenska ägg.se
"Förvaringstemperaturen har störst inverkan på äggets hållbarhet. Ägg som förvaras i kylskåp, med den spetsiga sidan nedåt, håller sig färska i minst 2 månader."
 
Vårt skafferi är kallare än kylskåpet och matkällaren ligger på ungefär samma temperatur som ett kylskåp på vintern (ibland kallare)
 
Vårt äggförråd ikväll 😱 Imorgon kommer flera 😁
 
 Så goda 👍 En av mina kompisar säger att det går inte att jämföra våra ägg med affärens, så mycket bättre kvalite. Hon sparar också matrester till våra höns och förser dem med godsaker med jämna mellanrum ❤️
 
 Vill inte börja sälja ägg, för ibland värper de sämre och då är det så tråkigt att säga ifrån till folk 😞 Känns bättre att ge bort dem.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0