Idag började jag...

..,.med bortstädning av julen. Det tar lika många dagar att plocka bort det som det tog att plocka fram allt 😉 Snöfall så gott som hela dagen.
 
Maten idag blev resterna av gårdagens köttsoppa, så himla gott 👍😊 Vi äter mycket  soppor på vintern.
 
 
Läste klart "Pärlfarmen" av Liza Marklund.. Mitt omdöme är njaaa... för mycket av deras språk och mat för min smak beskrevs hela tiden i början av boken. Den tog sig dock senare hälften av boken. Väldigt olik hennes tidigare böcker.
 
Bild och recension lånad från Bokus
 
"Andlöst skickligt gestaltat." Dagens Nyheter

"Ett dramatiskt äventyr ... Berättelsen har driv och spänning. Pärlfarmen är en intressant roman om världsekonomi, makt och pengar." Kulturnytt, Sveriges Radio

Det är tidigt 1990-tal. Unga Kiona lever med sina syskon och föräldrar på Manihiki i södra Stilla havet, en av världens mest isolerade atoller. Hon arbetar på familjens pärlfarm: fridyker, kontrollerar ostron och skördar svarta pärlor.

En morgon fastnar en stor segelbåt på revet. På däck ligger en svårt skadad man. Han är svensk och heter Erik.

Så börjar en hisnande historia som sträcker sig över ett halvt årtionde och fyra världsdelar. Den ställer frågor om människors sökande efter mening och sammanhang, priset för världsekonomin, och vad vi egentligen är beredda att göra för dem vi älskar. 

Pärlfarmen är en storslagen berättelse om kärlek och pengar, våld och ensamhet, bildning och tro.

"Storslagen böljande roman om kärlek, skuld och längtan som rör sig över kontinenterna ... Thriller och kärlekshistoria som, om det finns någon rättvisa, borde bli internationell bestseller ... Över 500 sidor som inte går att lägga ifrån sig och tar slut alldeles för fort." Tara

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0