Idag....

....Skrevs Mille ut från sjukhuset. Skolan fick information från sjukhuset i morse. Dottern blev kontaktad av skolsköterskan tidigare idag och hon berättade om planerna skolan har, planen är att undervisande lärare och hjälpen som tidigare finns i klassen ska åka på en utbilning redan på torsdag för att de ska kunna hjälpa Mille på bästa sätt ❤️👍
 
Dottern kommer att vara med Mille första skolveckan som en extra trygghet, hon kommer även att jobba lite men hela tiden finnas som backup... Mille tar redan ett stort ansvar för sin diabetes och som jag skrev tidigare tar han sprutan själv, vet vad han ska för värden, men som 9-åring är han för liten för att klara av att räkna ut kolhydraterna själv och sedan dela med 13 och beräkna insulin, där behöver han vuxenhjälp.
 
Väntar så på böckerna jag beställt, den boken diabetessköterskan idag tipsade dottern om och undrade om hon ville beställa visste dottern att jag redan beställt  👍 Böckerna får vandra mellan våra hushåll så vi alltid kan ta del av den kunskap vi behöver lära oss och om vad som oroar oss för tillfället.
 
Tipsar om boken här som jag själv blev tipsad om i barndiabetesgruppen på facebook ❤️
 
 Bilden och recension lånad från Bokus 
 
Hjälpredan en hjälp för föräldrar, anhöriga och vänner till barn med typ 1-diabetes. Fylld med matglädje, råd och tips. Allt för en enklare vardag. 

Den här boken är skriven ur ett föräldraperspektiv. Här får man lära sig vad diabetes typ 1 är och hur den behandlas. 

Du får ca 90 recept på mycket god, lättlagad och bra mat. Alla recept är kolhydratberäknade. Du lär dig också att själv räkna kolhydrater. 

Hjälpredan är fylld med råd och tips om vad du bör veta när det gäller idrott, aktiviteter, kalas och fest. Du får även tips för skolan, inför resor och vad du bör tänka på när ett barn med typ 1 ska sova över hos kompisar. Du får veta vad du ska göra vid akuta situationer och mycket, mycket mer. Allt med ett syfte att göra vardagen enklare. Du möter underbara barn och unga och fantastiska föräldrar som berättar vad de lärt sig och hur de hjälper barnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0