På förmiddagen...

...kom den utlovade åskan, det mullrade rejält men åskan höll sig från gården, 1 km som närmast.. Allt utdraget som datorer, larm och nu har även tillkommit kyl och frys.. I ca 5 timmar mullrade åskan på fram och tillbaka..
 
Sedan skulle vi handla det där lilla "sista" som man alltid glömmer. Vi åkte först till en kompis inne i samhället, de hade varit utan ström ett bra tag.. När vi kommer till Coop möts vi av en av Coops anställda tjejer som kommer fram till bilen då vi parkerat och säger att affären är stängd då det är strömlöst.
Vi åkte vidare och såg att det lös inne på ICA, så vi gick in, gissa trängseln och köerna till kassorna då det bara fanns en matvaruaffär öppen 😱 Vi struntar i att handla idag sa kära maken då han såg köerna..Vi handlade och köade...
 
I morgon kommer son och barnbarn och firar midsommar med oss, grillköttet ligger i marinad 👍
 
Myggen tycks vara mycket giftig i år, har fått stora svullnader och det kliar oerhört mycket...Vaknat på nätterna av allt kli..
 
När jag sitter i hammocken så ligger hönsen och jordbadar bredvid mig, när jag grillar längre upp på gården har jag dem runt omkring mig ❤️
 
Under hammocken ligger ofta Rambo där det är svalt och skönt i skuggan, kan även bli för varmt för en katt 😁
 
Har två sura hönor som alltid ligger i samma rede, har aldrig varit med om det tidigare 🤔, att en annan höna kryper in och lägger sitt ägg där och är tacksam för att någon annan ruvar det har jag sett tidigare...Men samma hönor som trängs i ett rede dag ut och in har jag inte upplevt förrän nu. De protesterar med ljud, blåser upp sig och hackar mig när jag plockar äggen.. Det blir inga kycklingar i år, men nästa sommar kan jag kanske lånbytas tupp med någon under sommaren..
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0