Sover ju L Ä N G E....

....men vaknade idag av motorsågen, kära maken var igår ute och tog reda på några träd som fallit i blåsten, nu har han börjat kapa upp träden till ved. Vi har ju valt att ha kombinerad luft, vattenvärmepump med tillhörande el- panna som slår till vid -15 grader och även vår gamla vedpanna med våra två ackumulatortankar på 750 liter vardera... Har beställt plåtinskoning av skorstenen med ett lite tak över då vi inte kommer att elda regelbundet var dag som förr.... men minst en - två gånger i veckan kommer vi att elda i vedpannan för att hålla skorstenen i bra skick. 
 
Hönan funderade en bra stund om hon skulle gå förbi Rambo? Bestämde sig att gå förbi och Rambo valde att lämna sin liggplats.
 
Höns är ju djungelfåglar och det förstår man när man ser dem i trädgården, de drar sig till lummiga platser, ingen rovfågel  kan ta en höna här då de slår ner och måste lyfta igen och då förflyttar sig hönan vidare, ju tätare vegetation desto säkrare är hönsen..
 
Solen sken och det såg varmt och härligt ut inifrån fönstret...Det var det inte! Vi röjde ut en gammal spis från källaren och en massa annat bråte. 
Satt ute i hammocken och vaktade hönsen när vi var klara..
 
 
Jag fortsatte med mina garderober inne, röjde en massa kläder som hängt längst in, inte användna på minst 10 år, nostalgia, omoderna, urvuxna osv.. Två hyllor och garderoben rensad, två svarta sopsäckar fulla med fina kläder som skickas vidare och en del i soptunnan..
 
Flera hyllor att rensa fortfarande, vi ska inte tala om vinden 🤔 Men det känns så bra att gallra, vi går fortfarande efter femårsregeln " Det vi inte använt på fem år ska bort"
 
Vilka politiker vi har idag 😠? Att roffa åt sig så mycket pengar som möjligt verkar vara vardagsmat idag inom alla partier 😠....
 
Klockan 23:30 är det bara 05 ute, troligtvis frost inatt...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0