Lite utomhusjobb idag 👍

Nu Àr nÀstan all snö borta, sÄ idag kunde vi ta bort den provisoriska fria hönsgÄrden, hönsen fÄr nu gÄ i den takförsedda utegÄrden, i november och december Àr hökarnas ungar i farten och mÄnga mister höns dessa mÄnader om de Àr helt frigÄende... Jag miste en unghöna 1 december förra Äret nÀr hon var dag lyckades flyga ut i det fria i det lilla hÄl vi mÄste ha i nÀtet för dörren.
 
Hammocken lyfte vi in under uterummets tak, förra Äret hade vi den i ladan men jag Àr inte sÀrskilt rÀdd om den dÄ den Àr vek och inte sÀrskilt stabil... Blir det nÄgot fel köper jag hellre en ny som Àr rustikare...
 
SÄg fram mot en kompis som skulle komma och hÀmta Àgg, hon Àr en go, glad kvinna med massor av energi alltid en massa glada skratt i hennes sÀllskap... SÄg fram mot en fika med henne... Men icke hon for in som en vÀstanvind efter jobbet, det hade strulat till sig och ett barnbarn (som Àr hundrÀdd) satt kvar i bilen... En kram och sedan for hon igen...
 
Har nu laddat ned över 15 ljudböcker som tilldrar sig runt julen, har lovat mig sjÀlv att jag inte ska börja lyssna pÄ dem före den 1 december, sedan ska jag julpyssla, stÀda, göra mat med hÀrliga böcker i örat..
 
Ger nÄgra exempel hÀr pÄ böcker:
 
Bild och recension lÄnad frÄn Bokus
 
En charmig och trÀffsÀker roman om livets upp- och nedgÄngar.

Det nÀrmar sig jul och det lÀttsamma livet i Hallavik gÄr in i en ny fas för Nina Becker och Johanna Seger. För att fira sin Äterkomst till den lilla staden bjuder Nina in till glöggfest. Hon ser fram emot en flirtig kvÀll med vÀnner och nya bekantskaper. Men ett kÀnt ansikte dyker upp utan förvarning och Nina vet inte hur hon ska reagera. Johanna kan inte slÀppa sina personliga problem, vilket resulterar i att hon firar lite för mycket och hamnar i en intim situation med helt fel man.

O helga natt Àr den andra boken i Sara H. Olssons Hallavik-serie, en charmig, humoristisk och trÀffsÀker roman om livets upp- och nedgÄngar.

»Fantastisk, rolig & hÀrlig! Betyg 5/5« Jennies boklista
 
Bild och recension lÄnad frÄn Bokus
 
En juldoftande berÀttelse om vÀnskap.

Det Àr slutet av november och Sigrid Àr pÄ vÀg hem för att överraska sin familj efter en lÀngre utlandsvistelse. Mer Àn nÄgot annat ser hon fram emot att fÄ fira jul i stugan i HÀlsingland. Men det visar sig att familjen har gjort upp andra planer, eftersom de trodde att Sigrid skulle bli kvar i Wien över jul. Inte ens barndomsbÀstisen Nina har tid att ses. Sigrid Àr utom sig, men försöker till sist göra det bÀsta av situationen. Hur svÄrt kan det vara att hitta nÄgon att fira jul med egentligen? En internetdejt kanske?

Sigrid ger sig i kast med att skapa den perfekta julen i HÀlsingestugan. Men allt gÄr inte som hon har tÀnkt sig, sÀrskilt inte nÀr hon hÄller pÄ att brÀnna ner hela stugan och rÀddas av den vresiga granntanten och hennes skÀlliga lilla hund.

Dan före dan Àr en juldoftande berÀttelse om vÀnskap och varför det Àr okej att kÀnna sig lite ensam ibland. Den utspelar sig i ett krispigt Stockholm och bland snötÀckta HÀlsingeskogar.

Kommentarer
Postat av: Lisa

Vilka bra tips pÄ julljudböcker. Precis vad man behöver för att komma i julstÀmning :) Va bra att hönsen Àr i sÀkerhet nu :)

Svar: Jag ska recensera böckerna vartefter jag lĂ€ser dem 😉 Älskar böcker och det blir minst 4 i veckan 👍
Kort

2019-11-16 @ 17:14:05
URL: http://familjenkaotisk.blogg.se

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0