Matblogg...

Idag gjorde vi kalkonlår på rotfuktsbädd, först penslade jag kalkon låret med soja, vitlök och paprika pulver som blandades ihop, kalkonen fick dra i sojablandningen i två timmar. 
Rotfruksbädden var gul lök, morötter, selleri, potatis och timjan, några smörklickar... Jag hade inte tillräckligt stor ugnsform till låret så det fick lagas på en plåt.
 
 
Vi hällde på 4 dl vatten och täckte plåten med aluminiumfolie, 150  grader i ugnen för att inte köttet ska bli torrt 1t imme och 50 minuter var stektiden... Vi tog ut köttet vid 67 grader, lät det vila i folie i 15 minuter....
 
Köttet blev saftigt och gott men det godaste var nog gräddsåsen 😉 Så här mycket orkar jag äta  idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0