Nu har vi röstat....

 
.... vi röstade i tisdags, har aldrig gått till någon vallokal på sista röstningsdagen, har oftast röstat då poströstningen fanns i vår kommun men det var länge sedan vårt postkontor togs bort och den möjligheten försvann... De senaste valen har jag röstat en gång på sjukhuset 2018 (då jag fick min cancerdiagnos ) eller som i tisdags i kommunhuset..
 
Brottsligheten, energi och bränslepriserna domineras som huvudfrågor i denna valdebatt verkar det som och självklart måste energi och bränslefrågorna lösas om inte familjer ska svälta, gå från hus och hem pga dessa vansinniga priser..
 
Själva har vi ett bundet el-avtal på 69 öre KWH så än har vi inte berörts av de höga elpriserna, det går ut 31 december och då har vi som tur är många valmöjligheter att sänka vår elkonsumtion, stänga av el/vattenvärmepumpen, vi kan elda för värme i vår vedpanna eller i vedspisen, vi kan laga mat, värma diskvatten på vedspisen eller mysa med matlagning i grillkåtan, ved har vi massor av i vedbodarna som vi delar med oss av till dotter och svärson så de kan sänka sina kostnader... Blir det elavstängningar så hinkar vi upp vatten från brunnen, fyller det i vattencisternen i toaletten och kan spola som vanligt...
 
Men ett så orättvist samhälle vi fått, vi på landet gör av med mer svindyr bränsle för de som måste åka många mil till jobbet (min kära make hade 6 mil enkel resa till sitt jobb ) De som bor i staden har svårt att reglera elen som vi kan göra... Jämlikt samhälle, knappast... De senaste åren har som jag ser det drivits in i en polarisering hos folket som våra myndigheter och regering styr, sprutor eller antivaxxare, nu är frågan varför billig el i norrland och dyr el i södra Sverige... Vi är ett folk som bör hålla ihop och inte splittras av medias snedvridna bild, våra norra landskap exploateras av en massa förstörd natur av vindkraftsparker då det är glesbefolkat och protesterna blir få och i söder vill man inte ha vindkraftverken då de förstör utsikten och miljövärden, hus blir värdelösa då ingen vill bo nära dem... ..
 
 
 
Här berättar den kunniga professorn i kärnfysik hur regeringen förstört den stabila elkraft vi hade... Jan Blomgren är professor i tillämpad kärnfysik och väl insatt i frågor som rör det svenska energisystemet. Han förklarar varför elpriserna i Sverige har nått extrema nivåer. Jan inleder med att peka på nedläggningen av stabil elproduktion i form av kärnkraft som en viktig förklaring till de skenande elpriserna i elområde 3 och 4 ( själva tillhör vi elprisområde 3 )...  Jan blomgren var även med i debattpanelen från Västerås igår i programmet "Sverige möts" på svt... Sista bilden från debatten igår...
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0