Gissar inte naturen...

 skapade en katt som inte kan sköta sin päls från tovor och skräp, säkert människors inverkan för vad som är sött och vackert..
Ingen av mina bondkatter fick en enda tova, de kunde sköta pälsen själva.. Vår Börje drar "in halva gården" Börje hatar när jag känner igenom pälsen, prästalössen som samlas till tovor, jag försöker dra ut dem med borsten, jag våndas då jag pinar en katt dagligen...
 
Vi har diskuterat mannen och jag om det är humanast att söva honom hos en veterinär och den får raka bort tovorna under magen, vad tycker ni? Resten av pälsen har vi full koll på.
 
Börje är 5 år, vad han upplevt i livet vet vi inget om, räddade honom i vintras då han var helrakad.. hur ska han någonsin kunna lita på oss om vi tvångsrakar honom vaken på magen?
 
Börje litar inte på människor, han bet mig i förrgår... Gosade med honom och plötsligt var det nog!  Gosa inte sa jag till kära maken, men blev ett bett med blodvite, trodde jag var snabb nog för att slippa det..
 
 
 
Bild från idag, du väckte mig morsan...
 
Hösten kommer och Börje har varit inne de senaste dagarna halva dygnet, vi ser tilliten, vi vill inte missta den, för oss ok med en veterinär-resa två gånger om året om vi inte kan få reda på tovorna under magen..
..

Kommentarer
Postat av: Heléna

Han är så vacker Börje 😻 Selmas pappa Charlie hade norsk skogskatt i sig så han var långhårig och jättevacker. Han gillade tack och lov att bli borstad och knorrade inte om jag behövde klippa bort någon elak tova som inte borsten rådde på. Han var ju dock innekatt och det är ju betydligt lättare att hålla efter tovorna då än om man är ute och får med sig hela blomsterängen i tovorna. Eftersom ni inte vet vad Börje har fått vara med om innan ni öppnade ert hjärta för honom och tog hand om honom, så hade jag nog åkte med honom till veterinären och fått hjälp med tovorna på magen. Tilliten är ju A och O. Tråkigt att du inte hann undan med handen, men så är ju livet med katter ibland. Jag har fått både det ena och andra rivmärket på mina armar och händer när jag klipper klorna på Signe - hon gillar inte det och gör allt hon kan för att åla sig ur min famn. Selma däremot sitter lugn och stilla i mitt knä när jag klipper hennes klor och är hon på lekhumör försöker hon bita på klotången 😻 Hoppas du får en riktigt fin tisdag kära vännen! Stor varm kram till dig och puss på nosen till Börje 🤗❤️😻

Svar: Visst är det så att katter reagerar och rivet skinn får man ibland, gissar att jag hade försökt plocka ut skräp som satt fast och borsten hade inte landat på rätt ställe, blev nog för mycket för Börje den dagen av mitt krafsande runt i pälsen 😁. Börje har sedan han var kattunge smitit ut genom sin kattlucka, han älskar utelivet berättade killen som födde upp kattungarna och deras moder, senaren såg folk en söt katt, matade honom och han flyttade hemifrån.. Börje är ingen arg katt, men som alla katter säger han ifrån när han fått nog, var mitt första blodvite.. Tänk så olika personligheter våra kära katter har precis som vi människor ❤️ Hoppas du hade en lugn och vilsam tisdag ❤️ Pussa dina kissar på nosen ❤️ Kommer nog att använda denna kommentar delvis i en blogg, kramar vännen ❤️
Kort

2023-08-22 @ 11:27:38
URL: http://haldhagen.blogg.se
Postat av: Blondina

När djur har varit med om något trauma med människor då sitter det fastetsat i deras psyke tyvärr. Tack för din fina kommentar i bloggen, blev så glad o rörd av att läsa den. Lägg till mig på facebook om du har det, Tess Thelin och instagram Blondina.se Massa varma kramar till dig min fina vän <3 <3

Svar: Facebook har jag lagt ned, jag tycker att det är här på bloggen som vi är ärligast, skriver om det viktiga i livet, hur vi tänker och känner ❤️ kramar till dig fina vännen, gör bara det du vill, tur vi har kloka älsklingar du och jag som älskar oss för dem vi är och att de såg vår kapacitet innan vi blev sjuka ❤️..
Kort

2023-09-20 @ 23:15:16
URL: http://blondina.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0