Många tror nog...

.. att vi fegade ur på söndagen, det gjorde vi inte, Börje sov inne hela dagen och jag hade sagt för Börjes trygghets skull ska han trimmas när han vill ut, inte lyftas upp när han sover, när kära maken skulle åka och handla på söndagen vid 18 så vaknade Börje och stack ut.. 
 
Nästan samma scenario på tisdagen, men på onsdagen kom vi till skott, de flesta kattägare vet hur viga en katt är och hur vassa deras klor är, jag hade de skyddande handskarna från framtassar och bett, självklart använde Börje baktassarna mot maken, en katt är ju hur vig som helst och försvarar sig.
 
En stor tova fick jag bort när Börje kom in senare på söndagen igen, kände hur lång pälsen blivit och höll i tovan, Börje knallade bort, kände inget och jag fick tovan i handen.. 
 
Dotter och barnbarn kom på lördagen, de skulle fälla en björk och hon skulle göra adventsljustakar som den jag fått av en elev tidigare som dottern vuxit upp med i advent.. De fällde björken och dottern fick sina bitar, kära maken skickade med henne cirkelsågen..  Jag tänkte baka bullar sa dottern, kan jag låna er hushållsassistent? Bara på ett villkor sa kära maken, det är att du inte lämnar igen den.. Har nog inte användt den på 10 år... 
 
Tänkte skicka efter fler skyddshandskar berättade jag för dottern om upplevelsen och vad som hänt, men dottern sa - gör inte det, vi klarar det vi tre tillsamman, ring när Börje är inne så fixar vi det 💗.. 
 
I måndags var barnbarnet här och sågade upp björken som han och mamma fällt 💗 Och veden förpassades till vedboden.
 
Skottkärran välte av tyngden från björken, luft i däcket hade behövts fyllas på, så kompressorn står ute....
 
Idag  (tisdag) ett tel.samtal på lunchen, kan jag och bästa kompisen komma? Självklart! Idag mockade de hönshuset. Vi hade kalops med morötter på menyn. Höns är känsliga när "främlingar" kommer in ( kära maken är även lite främling då jag sköter dem mest) såg flera hönor ute långt senare än de brukar, räknade in dem efter kära maken skjutsade hem pojkarna, becksvart ute, en höna saknas, ligger säkert i bränn-nässlorna och trycker, håll tummarna för att inte räven kommer 😥. (Idag onsdag fick jag se att hon blivit instängd av misstag i vintergården, allt är frid och fröjd)
 
I morgon kommer de bästa grabbarna igen, en kvart har de kvar i hönshuset, sedan ska vi bränna en massa tomma fodersäckar som samlas på hög under "icke eldningstider"
 
Imorgon blir det julkalkonfile på över 2 kg, med supergod sås, vi måste plocka ur frysen för att få in nytt till hösten, grabbarna protesterade inte mot menyn..
 
Kikar in till er alla vänner och kommenterar 💖 Ibland händer inget och sedan händer allt 💖 Ibland finns ork och ibland inte.. Med utmattningssyndrom så har jag mina "vilopauser" då jag säkert inte tillför mycket i mina kommentarer, kram fina vänner  💖 

Kommentarer
Postat av: Heléna

Ja, det är en konst att få en katt att sitta still oavsett om man ska ta bort tovor eller klippa klor. Skönt att den stora tovan kom bort! Jag har klippt Signes och Selmas klor här hemma idag. Selma sitter snällt still och väntar på att jag ska bli klar medans Signe gör allt hon kan för att åla sig ur min famn, men tji fick hon så nu är alla klor klippta.
Så mysigt att du har haft både barn och barnbarn hos dig och att ni har fått hjälp av barnbarnet. Jag förstår verkligen att de tycker att det är roligt att komma hem till er och hjälpa till och sedan få supergod mat. Hoppas du får en fin fortsättning på kvällen min kära vän! Stor kram fina du 🤗🩷🩷🩷

Svar: Vi kan ju inget om Börje, inte hans erfarenheter i sitt snart 6-åriga liv.. Vi trevar oss fram som med vildkatten vi tog hand om tidigare.. Börje vässar sina klor på allt, den första katten som gjort det på vår soffa, våra sängar, skinnsoffan köpte vi billigt då vi alltid haft kattungar och valpar, kära makens syster köpte en skinnsoffa för 43 000, inget vi gjorde med alla våra djur, vi betalade 1500 för en superfin soffa och fåtölj på blocket, så inga tårar fällda här trots alla märken 💖 Mina katter är ju utekatter så klorna är sylvassa, de vässar klorna jämt när jag ser dem...Blev så full i skratt idag när Milles kompis syster sa att brodern inte åt sås...Kan säga att den gillade han och tog om både sås och kalkon, halva kalkon(bröst)filen med sås ligger nu i frysen till julafton.. Hönshuset är så fint 💖 så väl de rengjort det och strött på med nytt spån, är så tacksam för all hjälp vi får 💖 Hade tänkt skänka bort hönsen till en kompis, NEJ! sa Mille... Tufft att du klarar det själv att klippa klorna , katter som man ägt från dag ett har man kunskap om, rädslor m.m. Kram min vän 💖..
Kort

2023-10-04 @ 22:07:23
URL: http://haldhagen.blogg.se
Postat av: Tess

Ja det kan vara ett stå hej att trimma katters päls osv men bra jobbat ändå fina du 💖💖 Ja man orka inte hur mkt som helst vännen, ta det i din takt när du orkar osv. kraaam 💖💖

Svar: Vi får göra det en helg då dottern inte jobbar jag håller framben och kära maken bakben och dottern tar trimmern och tar bort de tovor som finns kvar.. Helst skulle jag vilja korta ned päls på både mage och rumpa. Stackars Börje pinkar ju på sig var dag då han har lika mycket päls där.. Tack för omtanken min vän, kram ❤️
Kort

2023-10-05 @ 14:49:49
URL: http://https://blondina.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0