Fick sms..

...Från Mille - kan jag och bästa kompisen komma idag, det var inget vi gjort upp tidigare men självklart blev det ett - ja! Vet inte vad de tänker hitta på idag, kanske luftgevärsskytte.
 
Det blev gräsklippning som vanligt, de kämpar på tillsammans 😊 och får betalt för mödan.. vi har klippt nog med gräsmattor i vårt liv så vi tar tacksamt mot hjälpen från dessa energiska killar..
 
Mille i shorts, då en av deras katter pinkat på hans byxor (antagligen låg de på golvet 😉) Den katten har aldrig pinkat inne förut, är gammal med sköldkörtelproblem som hon får medicin, foder mot. Med två kattlådor en till var katt, så borde det inte hända om hon var sig själv som tidigare 😢 Det var soligt och varmt idag så han frös inte men myggen kanske bet, inget Mille klagade över..
 
Här kämpas det på i forna hästhagen..
 
Måndagens potatisplockare 😊👍 han fick 10 kronor/kg för potatisen som han plockade upp..
  
Ibland är det svårt att se vad som är fram eller bak på "trasselsudden" 😆 💗
 
Som ni ser på fårskinnet så drar Börje in massor av skräp, men bara att dammsuga bort och piska i snö i vinter.. Kära maken sa som jag skrivit tidigare att Börje drar in mer skräp från gården än vad två schäfrar gjorde ihop..
 
Jag plockar bort skräp från golvet, rensar pälsen och borstar bort skräp minst två gånger per dag, jag bryr mig inte om att det blir skräpigt inne ibland, 48 år med schäfrar och ännu fler med katter från barndomen..
 
Ett välstädat hem har jag bara kunnat skryta med på julafton, då vi städat bort alla flugskitar i hela huset och gjort vår årliga grundstädning... Jag är hellre lycklig med älskade djur, barn och mina barnbarn och alla våra vänner som struntar i om det är välstädat, de vill ha en stund med oss och fika och snack.
 
De flesta vänner som jag har, de har samma inställning som vi, att städa ihjäl mig är inget jag strävat efter..
 
När utmattningssyndromet kom krypande så mockade jag stallet kl.06 innan jobbet, drog av golven med en mopp på nedervåningen där hundarna var mest, jag visste att när jag kom hem skulle jag bara orka svängen med hundarna i skogen.. En utmattad hjärna är inte rationell..

Kommentarer
Postat av: Blondina

Min hjärna är kaos dels pga jag var utbränd förra året sen pga mina diagnoser som både jag o läkaren misstänker.. hahah jag jag har börjat acceptera de mer och mer :) Ja vilket fluff..man ser inte vad som är upp och ner å fram å bak på kissen.. sååå sött litet lurv ❤️❤️ Katter e för goa ibland alltså ;) Lite som kamouflage ❤️❤️ Kraaam min fina vän sköt om dig ❤️❤️

Svar: Min hjärna har inte återhämtat sig från utmattningssyndromet och jag har accepterat det att som jag var tidigare kommer jag aldrig att komma tillbaka till. Jag är både hund, katt och hästmänniska, vi har alltid haft minst två katter och två schäfrar.. Börje är min första långhåriga katt och han är ju väldigt mycket "långhårig" Ha en bästa helg fina vännen ❤️kramar❤️
Kort

2023-09-22 @ 13:34:57
URL: http://https://blondina.se
Postat av: Heléna

Så härligt att Mille och hans kompis kom på besök och hjälpte till med både gräsklippning och att ta upp potatis! Jag förstår att Börje tar med sig en hel del in med sin långa fluffiga päls. Jag har samma inställning som du - jag städar lite lagom mycket när det behövs och de som kommer hit vet att jag inte mår bra och förväntar sig inte att kunna spegla sig i golvet. När jag dammsuger här hemma så tar det runt 10 minuter och sedan har vi sand från kattlådan i både badrummet, hallen och in till mitt sovrum... Jag har börjat med att bara ta sopborsten en gång om dagen för att inte själv ta med sanden runt i lägenheten. Så tråkigt att Mille hade fått kattkiss på sina byxor. Det kan ju vara ett tecken på att katten inte mår bra. Imorse var sista turen hem till Mikael som kattvakt och för en stund sedan ringde han och berättade att han var hemma igen från Skellefteå. Kommer sakna att busa med Saga och Sixten, men jag har ju inte långt dit så jag kan ju alltid gå dit och hälsa på. Jag funderade på om jag hade smittats med covid och kom på att jag hade kvar ett test här hemma, så jag gjorde enligt konstens alla regler, men upptäckte att vätskan hade torkat ur, så det blev inget av med det testet. Idag mår jag hur som helst bättre även om det fortfarande känns lite i högerhöften och ryggslutet.
Hoppas du får en riktigt fin fredag fina vännen! Många stora kramar till dig och en blötpuss till Börje 🤗❤️😻❤️

Svar: Jag sopar flera gånger var dag, vi drar ju själva in höstlöv m.m. Folk är vana vid att det kunde ligga en tuss hundhår i hörnen, gissa hur blött det blev och ibland skitigt på golvet när hundarna varit ute i ösregn. Men jag har i hela mitt liv valt djuren före ett välstädat hem. Just nu skjutsar morfar Mille till närmsta stad där de ska möta upp hans halvsyster, och sedan går färden till Dalarna till farmor och farfar.. Vi älskar när barnbarnet och hans kompis kommer till oss, då får morfar åka ned till byn och hämta upp dem. Så glad att höra att du mår bättre idag ❤️ Ha en bästa helg fina vännen, kramar ❤️❤️❤️ och kattpussar ❤️❤️
Kort

2023-09-22 @ 15:17:40
URL: http://haldhagen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0