Dagen gick bra..

Morgonen blev svår emotionellt, Börje väckte mig 04:30 jamade, jag gosade med honom och all mat borta för första gången hos oss, att ignorera en katt som inte fattar att matte inte förstår när han är hungrig och vill gå ut som vanligt 😭 Minusgrader i natt, bilen igenisad, vi bestämde oss för att sätta Börje i transportburen innan kära maken startade den. Börje stod ju vid dörren och ville ut, vi skulle sätta honom i transportburen, blev då 1-0 till Börje  då luckan till transportburen föll bort och slingrande katten försvann, nervositeten och svetten kröp på, jag hade ju sagt till kära maken att vi har bara ett försök. Bilen brummade på efter katten försvann och vi hoppades locka honom med öppnande av dörr, katt gömd på övervåningen men jag vet ju hans gömställen då han var ny hos oss, kära maken säkrade rum på övervåningen och jag på nedervåningen, lyft på gästbäddsoffan sa jag och då kom Börje till trappan. Börje sprang till dörren igen, vi kämpade in honom i buren och nu lyckades vi.
 
Vår transportbur var nog gammal och när vi hämtade honom satt han i en nyare variant med större lucka, veterinären sa att jag står för ansvaret att han sitter i transportburen när ni kommer, gissar hon hade sammma problem som vi att stoppa in Börje i den lilla luckan. På buren stod alla Börjes och mina data. Min gissning ikväll till kära maken var att någon lämnat in sin gamla katt, skulle inte skaffa katt igen och lämnat transportburen där. Eller så tog de bara fel, denna bur hade större lucka än vår gamla.
 
Börje är nu hemma igen ❤ Nu tyr han sig verkligen till oss, jag var tvungen att klia honom hela vägen dit och hem, tog jag bort handen jamade han ❤.Han blev vägd och väger 4,2 kg.
 
Börje blev inte sövd utan fick lugnande och jag trodde han var påverkad av medlet när vi åkte hem, men väl hemma så var det vår pigga Börje som släpptes ut från transportburen, mera gosig än vanligt dock ❤. Det första han gjorde var att springa till ytterdörren. Men jag serverade en liten portion favoritmat istället med jämna mellanrum som han fått under em. Vi lämnade honom klockan 8 och hämtade honom kl 14.
 
Vad tror ni en klippning hos Evidensia kostar idag?  Hur lång tid tar det att raka en liten kattkropp? Pälsvård 1995 kr, lugnande 1560 kr, summa summarum 3555 kr.
Hur mycket det kostar att ha djur tror jag ingen icke djurägare förstår, djuren går före all flärd i ett djurhem.
 
För oss var det självklart att kostnaden inte hade betydelse för kattens välbefinnande, men det gräver DJUPT i plånboken, vi har en buffert undanlagd för djur, men kritiken mot de höga veterinärkostnaderna har ju varit på tapeten. Det kan ju göra att folk inte anser sig ha råd även med försäkring och drar sig för att uppsöka veterinärvård. Är rädd för att många djur får lida i finanskrisen.
 
Bild från förra året på Börje med lejonklippning, idag är han bättre klippt med mer hår kvar, gissar han även hade tovor på halsen då. Tar bild senare på senaste klippningen.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0