Imorgon...

... Så blir det ett veterinärbesök, under de senaste tre veckorna har Börje fått flera stora tovor, när jag smeker honom kan han pipa till, skulle aldrig falla mig in att köra trimmern på honom då. Så det blir en "lejonklippning" på honom igen imorgon då han är sövd. Vi har klarat päls och tovor under sommar och höst då han inte är så långhårig som idag och vi kunnat borsta bort en massa skräp. Vintern är ju betydligt friare från skräp när snön ligger.
 
Jag inser idag att detta är nog ett besök vi får göra vart år på våren. Lider med Börje att vara utan päls (men vi är ju alltid hemma, så frysa ska han inte göra) men tovor som stramar är värre. 
 
Googlat hur tovorna skapas och enligt det jag fått fram är att katterna blir blöta även smutsiga ute. Har ju bara haft korthåriga bondkatter tidigare som klarat att sköta pälsen själva utan tovor, som även Börje gjorde när pälsen var kortare. Börje är vår 11:e katt nu, men min första långhåriga.
 
Har köpt en trimmer som är mycket bra, köpte även två pälsknivar, betalat för 2 stycken men inte fått dem än 😞 med lite tur kan vi kanske fixa Börjes päls i framtiden 💗
 
Jag sprang var femte minut ikväll för att se om Börje ville in, klockan närmade sig 21:30 och efter 22 fick han inte äta innan sövning. Han kom in fick sin älsklingsmat åt sig mätt ikväll och lade sig sedan att sova. Börje är lite av en "Rune rutin" efter maten sover han i flera timmar. Finaste kissen 💗 
 
Lägger återigen in bilden som jag älskar på vackraste Börje 💗Så ståtlig, vacker med sin enorma päls.
 
 
Trackback
RSS 2.0