Vandraren...

Min fina granne som såg till att Börje kom till oss berättade att han var hos henne idag, han hade hoppat in i hennes kattgård, hon ville meddela mig det om inte Börje kom hem så jag inte blev orolig om han var borta. Så vi även visste var vi kunde hämta honom 💗. Vi pratade en lång stund och jag trodde Börje skulle komma hem igen. Ibland är jag ute och ropar på honom, ingen katt, oftast en katt i fullt språng in.
 
I förrgår när jag skulle meddela barnbarnet + kompis att maten blev omplanerad, så fort Börje hörde min röst hade jag en katt som slingrade sig runt mina fötter och följde sedan mig in för godismat. jag har ju ingen aning om Börjes eller tidigare katters förehavanden.
Börje sov inne under natten som vanligt 😊 släpptes ut av kära maken i morse.
 
Mina fina grannar ringde och berättade att de sett honom, den sista grannen som hörde av sig och som sa han vill nog visa sin "nya fina frisyr" så skrattade vi båda 😄 och jag sa att då är han på väg hem igen. Mycket riktigt så kom han vid 15 och ville ha godismat, sedan ut igen.
 
Jag ser ett mönster nu, när Börje kom till oss nyrakad låg han alltid på fårskinnen i vardagsrummet och även i våra sängar. Så gör han nu igen och älskar sina fårskinn. Desto mer pälsen växte ut drog han sig till övervåningen där vi inte har element i ett rum som vi byggde till (från vinden) som nu är gästrum, ett el-element finns som bara används när vi har besök och övernattning.
 
Jag ser att han är så mycket rörligare nu utan pälsmassan med några tovor, tillgivnare, rörligare så att mina grannar får besök flera km bort. Jag såg det som ett nederlag att trots allt borstande, tovbortagande så kunde jag inte helt bekämpa tovorna, stackars katt som blev rakad för säkert sjunde gången 😢 Börjar tänka om nu!
 
En vän skrev att hon rakade sina katter höst och vår, Vi har en trimmer med olika längdskär, att ta det längsta skäret höst och vår kan nog hjälpa Börje och vi att hålla pälsen i normalnivå så han och jag kan sköta den tillsammans. Vi får se!
 
Rakad..
 
Kanske fullpälsad, men dagen efter rakad..
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0