Orm....

.....vill vi inte ha på gården. Idag när kära maken skulle gå och slipa knivarna på gräsklipparen, så slingrade sig en orm bort som legat och solat intill husväggen. Han såg inte vilken sort det var men den var mörk. Inez brydde sig som vanligt inte om den, alla djur i Guds natur får leva i fred för henne ♥
 
Igår när jag gick med Bosse prasslade det till vid en stor sten, Bosse ville dit men fick inte för mig, han älskar humlorna som brummar i blommorna efter våra promenadvägar, allt och alla kan vara lekkompisar till honom ♥ Tänkte på Rambos ormbett i våras, något jag inte vill vara med om igen =/ Rambo har som tur är sovit inne hela dagen, tror att Sotis är lite mer rädd om sig och försiktig så jag är inte lika rädd för att han ska bli ormbiten.
 
Hur ont hade han inte goa Rambo ♥ http://kort.webblogg.se/2014/april/huggormsbett-pa-katt-2.html
 
 
När hundarna skulle ut till eftermiddagen så kikade vi igenom hundgården först så ormen inte låg där, det gjorde den inte men när jag skulle gå in såg jag en svart svans som slingrade in bland blommorna vid trappen. Jag vaktade och dunkade en kvast i marken tills kära maken kom med lien och slog ned gräs och blommor. Då hittade vi ormen som vi skrämde iväg ut i hästhagen, hoppas inte den kommer tillbaka... Men vacker var den och smidig =) Den hade inga gula fläckar så troligtvis var det en svart huggorm.
Min man sa idag att jag är nog rätt ensam om att tycka att ormar är vackra och möss är söta...är jag det ?
 
30,4 i skuggan på norrsidan vid 16...Idag gav jag fanken i att gå ut och vila i skuggan, det var F Ö R varmt ;)  just nu vid 20:00 har vi 26,8 ute och 31,3 inne. Har duschat kallt, så även Inez, Bosse har sin kära fläkt.
Hörde just nu på nyheterna att det nog var sista dagen med denna extrema värme, det tackar jag och hundarna för, vi vill ha runt 22 ;)
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Freja

Jag tycker möss är supersöta, rätt förtjust i råttor oxå, men då ska de helst vara tama. Tycker ormar är oerhört vackra många gånger, men jag behöver ju inte ha dem inpå mig i vilt tillstånd, extremt sällan det dyker upp ormar här. det ska vara en sån här sommar möjligtvis...

2014-07-25 @ 21:37:05
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
Postat av: Jane

Usch FY FAAAAAN !!! Säger jag.
Nu blir det inget besök från mig i alla fall. Det är väl en sak om dom är lite runt om kring era ägor men det är ju förskräckligt om dom är på dom.
Äckliga vidriga slingriga ormar.
Stoppa dom i en stor gryta och ge dom till närmaste pizzeria dom hade hittat orm kött in en frys på en pizzeria här i Stockholm.

Som tur är så äter jag ju inte pizza så jag kan inte ha fått i mig något. Haha

För att skriva om något annat så har jag nog blivit gammal nu för jag orkar inte med den här värmen.
Jag är helt slut på eftermiddagarna och sover en timme eller två.

Stor gigantisk kram min älskade syster / Syrran

Ps. Snälla rara tyck inte att ormar är söta för det är dom inte.Ds


Svar: Nej det var mössen som var söta =) Jag tyckte att ormen var vacker och smidig ;) Vi börjar nog bli gamla för värmen har varit allt annat än kul...Men nu när vi varit rätt begränsade av sällskap åt Bosse så har vi tagit dagen som den kommer ;) För varmt...vi har varit ute på morgonen och eftermiddagen...resten av dagen så blir det "rakläge" på sängen med gardiner och fönster stängda för att inte värmen ska "sippra" in.

Nääää....kommer ihåg nu att när vi köpte hästen Zingo (det är nu 20 år sedan) så var det en lika varm sommar, jag orkade bara släppa in hästarna i boxarna och stänga stalldörren, sedan blev det "rakläge" på sängen till 18 då hästarna fick gå ut igen=) Massor av kramar till dig min älskade syster ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kort

2014-07-25 @ 23:15:22
URL: http://janesunderbara.blogg.se
Postat av: Gärdsmygen

Tack för din fina kommentar hos mig! Det värmer med omtanke och extra mycket med omtanke från dem som förstår.
Jag tycker att ormar är fina. Jag har stor respekt för dem men att titta på dem i naturen gillar jag. Vi har ett ställe på golfbanan där det är huggormar varje år. Jag stannar alltid för att titta efter dem. I år har jag inte sett någon och jag är så besviken över det. Så du är inte ensam.

2014-07-26 @ 09:36:46
URL: http://litenfagel.blogspot.com
Postat av: Monica o Jacob

Nä ormar gillar jag inte men möss är så söta.
Man är ju lite rädd när Sture far fram att han ska springa på någon orm, går inte vid klockstapeln för det är bara där jag sett orm.
Intalar mej att dom inte trivs här pga alla skogsmyror.
Har ingen aning om hur gammal piren är men den har nog några år på nacken.
Ha en skön lördagkväll/kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0